We lichten hier toe welke stappen je neemt om een aanvraag in te dienen. Houd er rekening mee dat het zo’n 12 weken kan duren vanaf het begin van je aanvraag tot aan ons eindbesluit.
Om een aanvraag in te dienen, dien je 5 stappen te doorlopen die verderop stap voor stap worden toegelicht:
Om te checken of je een aanvraag kunt indienen, vul je eerst de SamenSpeelFonds Quickscan in. Via deze quickscan zie je direct of jouw plan voldoet aan de minimale eisen om een aanvraag te kunnen doen.
Verder is het van belang dat er in jouw gemeente nog geen samenspeelplek is: het SamenSpeelFonds wil eerst in elke gemeente een samenspeelplek realiseren, zodat kinderen overal in Nederland in hun eigen gemeente samen kunnen spelen. Via de Gemeentecheck zie je of er in jouw gemeente al samenspeelplekken zijn.
Blijkt uit de gemeentecheck dat er in jouw gemeente al een SamenSpeelPlek is, en heb je daar vragen of opmerkingen over?
Neem dan contact met ons op via info@samenspeelfonds.nl
Let op!
In deze gemeenten is onlangs een financiële bijdrage toegekend. Zij zijn nog niet in de gemeentecheck opgenomen, maar vanuit deze gemeenten kan helaas geen aanvraag meer worden ingediend:
Dantumadiel | Friesland
Haarlemmermeer | Noord-Holland
Den Helder | Noord-Holland
Roermond | Limburg
Venlo | Limburg
Ede | Gelderland
Mook en Middelaar | Limburg
St.Michielsgestel | Noord Brabant
Vaassen / Epe | Gelderland
Tubbergen | Overijssel
Roerdalen | Limburg
Helmond | Noord-Brabant
Coevorden – Drenthe
Culemborg – Gelderland
Land van Cuijk – Norod Brabant
Haldenberge – Limburg
Leiden – Zuid Holland
Hillegom – Zuid Holland
Haaksbergen (Overijssel)
Arnhem (Gelderland)
Alle lichten op groen? Dan is het tijd voor de uitwerking van je plan. Ben je nog geen samenspeelexpert? Geen probleem, we helpen je daar graag bij.
Met onze Samenspeelcheck zie je in hoeverre jouw plan voldoet aan alle kenmerken van een samenspeelplek. Als je een nieuwe speelplek begint, is deze Samenspeelcheck een goed startpunt. Wil je een bestaande speelplek aanpassen dan kun je aan de hand van het invullen van de verbeterpunten in de Samenspeelcheck bedenken welke aanpassingen je wilt doen. Na het invullen van de Samenspeelcheck ontvang je de uitslag per mail. Belangrijk: bij het indienen van een aanvraag dient de uitslag van de Samenspeelcheck als PDF te worden bijgesloten.
Een PDF maken is heel simpel. Hoe het precies werkt verschilt per printer. Raadpleeg daarom de handleiding van jouw printer. Maar over het algemeen zijn dit de stappen:
Windows
Ga naar jouw persoonlijke uitslagpagina. De link naar die pagina heb je na het invullen van de Samenspeelcheck via de mail ontvangen.
Kies Bestand > Afdrukken.
Kies PDF als printer in het dialoogvenster Afdrukken.
Klik op Afdrukken.
Bewaar de uitslag op je computer.
Mac
Ga naar jouw persoonlijke uitslagpagina. De link naar die pagina heb je na het invullen van de Samenspeelcheck via de mail ontvangen.
Geef het commando voor printen (bijv. COMMAND-toets + p)
In het venster kies je onder 'Bestemming': Opslaan als PDF.
Klik vervolgens op Opslaan.
Bewaar de uitslag op je computer.
De PDF van jouw uitslag heb je nodig om een samenspeelplek aan te melden op de kaart met samenspeelplekken en voor het aanvragen van een bijdrage van het SamenSpeelFonds.
In onze Richtlijnen lees je meer over het opzetten van een samenspeelplek. En bezoek ook een van onze SamenSpeelFonds Informatiebijeenkomsten. Hier delen we onze expertise over samen spelen met jou, denken we met je mee en beantwoorden we al je vragen.
Maar de grootste experts zijn natuurlijk de kinderen met en zonder handicap die je speelplek gaan gebruiken. Betrek daarom deze kinderen en hun ouders al in een vroeg stadium bij het maken van je plannen (lees meer).
Als je plan is uitgewerkt, weet je welk soort investeringen nodig zijn. Bijvoorbeeld in de toestellen, de inrichting van de speelplek, de versterking van je netwerk, de professionalisering van je organisatie of de fondsenwerving. Stel dan de begroting op en neem daarin mee welke andere financiers bijdragen aan je plan en welke eigen bijdrage (financieel of in natura) jouw organisatie levert. Het resterende bedrag kun je aanvragen bij het SamenSpeelFonds. Het grootste deel van dat bedrag moet bestaan uit investeringen in fysieke toestellen en infrastructuur. En misschien heb je naast geld ook extra ondersteuning nodig? Dan horen we dat graag.
Als we alle informatie hebben ontvangen, beslissen we over de toekenning van een bijdrage aan je plan. Bij een afwijzing ontvang je een toelichting op onze beslissing. Bij goedkeuring ontvang je een toekenningsbrief met daarin ons besluit, de toekenningsvoorwaarden en de hoogte van onze bijdrage. Als alles verder rond is, kun je aan de slag met de uitvoering van je samenspeelplek.
Is je samenspeelplek afgerond? Dan ontvangen we graag binnen drie maanden de eindverantwoording, voorzien van foto’s.
Als je samenspeelplek is geopend, kunnen ook in jouw gemeente kinderen met en zonder handicap samen spelen. Geweldig! Als het goed is heb je kinderen met een handicap en hun ouders al vroegtijdig betrokken bij je plan; zij weten de samenspeelplek dus meteen te vinden. Daarnaast is het belangrijk om ook andere kinderen in de regio te informeren, bijvoorbeeld via lokale media, scholen en zorgprofessionals. Wij helpen een handje door je samenspeelplek toe te voegen aan het overzicht op onze website. Vul daarvoor het aanmeldformulier in. En ben je al als Beloftemaker aangesloten bij ons SamenSpeelNetwerk? Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat kinderen met en zonder handicap overal in Nederland de kans krijgen om samen te spelen.
Voor je aanvraag vul je de vragen van het aanvraagformulier in en voeg je de bijlagen toe. Met deze informatie doen wij een eerste beoordeling van je aanvraag. Na uiterlijk 12 weken laten we je weten of we je aanvraag verder in behandeling nemen. In dat geval vragen we je om extra informatie aan te leveren. Mochten we je aanvraag afwijzen dan lichten we dat uiteraard toe.
Met onze gratis informatielijn willen we graag iedereen die betrokken is bij samen spelen van informatie en kennis voorzien. Alle soorten vragen zijn welkom!
Wegens technische problemen is de informatielijn momenteel niet telefonisch te bereiken. Stel vooral je vraag via onderstaand mailadres of gebruik ons contactformulier!
Meer contactgegevens