Naar de hoofdinhoud

Speeltuin van de toekomst

Nieuws 7 November 2023 door SamenSpeelNetwerk

3 november organiseerde Jantje Beton samen met adviesbureau BMC het seminar 'Speeltuin van de toekomst'. Kinderambassadeurs, politici, overheidsmedewerkers, welzijnsmedewerkers, speeltuinbeheerders en andere geïnteresseerden kwamen samen op een bijzondere locatie: 'De Metaal Kathedraal' in Utrecht. 

Ernstige cijfers

BMC presenteerde het onderzoek 'Hoe ziet de ideale en toekomstbestendige speeltuin eruit en wat betekent dit voor het speeltuinwerk?'. Uit onderzoek blijkt dat 27% van de speelplekken binnen nu en 5 jaar zal worden opgeheven! Zie hier de uitzending van het NOS journaal.  

Naar aanleiding van deze ernstige cijfers/resultaten werd het actieplan aan VNG en Sociaal Werk Nederland overhandigd. 

Speeltuin van de toekomst bijeenkomst

Inclusief spelen

Hierna volgden de interactieve deelsessies met onderwerpen als 'Inclusief spelen' (gegeven vanuit het SamenSpeelNetwerk) en 'Kinderparticipatie en verkenning op de toekomst van buitenspelen'. Deze laatste was onder leiding van enthousiaste kinderpanelleden die het fantastisch deden! 

Verkiezingsdebat

Na een verkiezingsdebat tussen kandidaat-Kamerleden over het belang van buitenspelen en bewegen beloofden de kandidaat-Kamerleden het belangrijke Manifest te ondertekenen. Steun jij Samen Spelen, nu en in de toekomst? Teken dan nu het Manifest!