Naar de hoofdinhoud

Tikkertje spelen met een visuele beperking? Bewegingsspel Picoo maakt het mogelijk!

Nieuws 11 April 2022 door SamenSpeelNetwerk

Picoo is een slimme combinatie van gamen en buitenspelen. Een spel waarbij kinderen rennen, stilstaan en op elkaar reageren met behulp van een console. Via deze console in de hand krijgen kinderen trillingen, geluid- en lichtsignalen. Een sensor in de console meet de afstand tot de andere kinderen.

Jongens spelen met Picoo
Bron: Bartiméus

Spelontwikkelaar Picoo maakt in samenwerking met Bartiméus een aantal Picoo-spellen geschikt voor kinderen met een visuele beperking. Bartimeús is een organisatie met als missie: er voor zorgen dat alle mensen die slechtziend of blind zijn in Nederland het leven kunnen leiden dat bij hen past. Bartiméus is er voor alle mensen met een visuele beperking én voor iedereen die zich persoonlijk of professioneel voor hen inzet.

IPON-Awards 2022

In april won Picoo de IPON-Award 2022 in de categorie 'Gewoon Speciaal'. De IPON awards stimuleren het bedrijfsleven om producten te vernieuwen en te verbeteren. Picoo werd tot winnaar benoemt omdat de spellen bijdragen aan samen (buiten) spelen, waarbij de kinderen het spel zelfstandig kunnen gebruiken.

Meer weten over Picoo? Lees meer op Bartimeus.nl