Naar de hoofdinhoud

SamenSpeelNetwerk bijeenkomst 16 nov '23

Nieuws 5 October 2023 door SamenSpeelNetwerk

Meld je aan! In de Week van het Gehandicapte Kind en aan de vooravond van de Sinterklaasintocht - donderdag 16 november 2023 - nodigen de gemeente Arnhem en het SamenSpeelNetwerk jou uit voor weer een bijzondere bijeenkomst om samen spelen voor kinderen met en zonder beperking te bevorderen.

Kinderambassadeurs aan woord op bijeenkomst

Inclusieve verlanglijst

Deze SamenSpeelNetwerk najaarsbijeenkomst wordt mede georganiseerd door de gemeente Arnhem en Bijzonder in Arnhem in Pathé Arnhem. We willen samen spelen, samen beleven met jullie als belangrijke spelers in het leven van een kind; vrije tijd, op school en op de sportclub.

Dag uit leven kind (met en zonder beperking)

Tijdens deze bijeenkomst gaan we op ontdekkingsreis door de wereld van het kind (met en zonder beperking), van speeltuin tot sportclub, van schoolplein tot in de eigen buurt, en kijken we wat we van elkaar kunnen leren. We willen de volgende vragen beantwoorden: Hoe dragen onze successen en briljante mislukkingen gedurende zo'n dag bij aan samen spelen? En wat staat er op jouw inclusieve wensenlijst voor Sinterklaas?

Programma

Het programma bestaat uit twee delen - een plenair en workshopgedeelte -en wordt wederom geleid door onze sprankelende ervaringsdeskundige dagvoorzitter Thijs de Lange. Ook zullen kinderen met en zonder beperking en hun ouders hun belevingen met ons delen.

12.30-13.00 Inloop met brainstorm 
13.00-13.10  Feestelijke opening programma
13.10-13.25  Introductie Arnhemse kinderambassadeurs 
13.25-13.55  Pitch carrousel: Good practices 
13.55-14.25  Workshop 1 Speelplek 
14.25-14.55  Workshop 2 Sportclub 
14.55-15.10  Pauze  
15.10-15.40  Workshop 3 – Thuis en vrije tijd 
15.40-16.10  Workshop 4 – School  
15.45-16.15  Wrap up met ouders en kinderen  
16.15-17.00   Borrel 

Workshops

Tijdens de workshops worden de lessen, briljante mislukkingen & wensen voor samen spelen en beleven besproken aan de hand van pitches van experts rond de verschillende belangrijke momenten in de dag van een kind. Waar komen kinderen met en zonder beperking elkaar tegen? Hoe zouden zij elkaar kunnen ontmoeten?

Bereikbaarheid

Auto

Parkeergarage Arnhem Centraal., Willemstunnel 1. Het tarief is € 1,00 tot € 3,00 per uur (afhankelijk van de dag en tijd van bezoek). Mindervalide parkeerplekken zijn in de parkeergarage aanwezig inclusief lift in parkeergarage. .

OV

Trein & bus Als je met het openbaar vervoer naar Pathé Arnhem komt, dan kun je (bijvoorbeeld via www.9292.nl) jouw reis plannen naar trein- en busstation Arnhem Centraal.

Fiets met OV-kaart Met een OV-kaart parkeer je je fiets gratis in de fietsenstalling onder het station

Toegankelijkheid

De zaal (3) is rolstoeltoegankelijk en gelijkvloers (via lift) te bereiken. Er zijn mindervalide toiletten aanwezig. De 2 rolstoelplekken zijn achter in de zaal aan weerskanten.

Hou onze social media in de gaten voor meer informatie!