Naar de hoofdinhoud

Samen Spelen Tournee

Inspiratiesessie Speeleiland Culemborg

Nieuws 1 May 2024 door SamenSpeelNetwerk

Werk jij bij een speeltuin, gemeente of als zorgprofessional in Culemborg e.o.? Opgelet! Ontdek op het splinternieuwe inclusieve Speeleiland in Culemborg hoe jouw speelomgeving een inclusieve plek wordt waar álle kinderen onbeperkt kunnen samenspelen.

Meld je hier aan! Aanmelden

🗓 Datum: 2 juli 2024

🕒 Tijd: 14.30 - 16.30 uur

📍 Locatie: wijkcentrum De Salaamander, Heimanslaan 2, Culemborg

Vervul voorbeeldrol voor hét verschil

Speelplekken, zoals speeltuinen en kinderboerderijen, zijn van onschatbare waarde voor elke gemeenschap. Nog steeds zijn 9 van de 10 speelplekken ontoegankelijk voor kinderen met een beperking. Helaas, ook rond Culemborg (denk aan regio Utrecht en Gelderland). Als beleidsadviseur, speeltuinbeheerder of welzijnsorganisatie heb jij de kans om het verschil te maken. Door het omarmen van toegankelijkheid en het aanmoedigen van andere speeltuinen in jouw regio om hetzelfde te doen, streven we naar het creëren van veilige en inclusieve speelomgevingen waar alle kinderen kunnen spelen, leren, groeien en vriendschappen sluiten.

Neem deel aan de gratis inspiratiesessie en: 

  • Krijg tijdens een speelexpeditie tips voor een inclusieve speelplek waar alle kinderen zich welkom voelen. We wandelen hier gezamenlijk naartoe vanuit het wijkcentrum.

  • Ga in gesprek met deelnemers vanuit gemeenten, speelruimteontwerpers, ouders, buurtbewoners, zorgprofessionals, wetenschappers, scholen, kinderopvang en kinderwerk.   

  • Wissel ideeën uit en versterk de samenwerking in jouw regio. 

  • Krijg persoonlijk advies over het ontwikkelen van een samenspeelplek in jouw gemeente vanuit het SamenSpeelFonds en LOS branchevereniging voor speeltuinen en kindervakantieorganisaties. Zo kun je o.a. nagaan of de speeltuin een financiële bijdrage kan vragen bij het SamenSpeelFonds. 

Meld je aan en kom!

Meld je voor 18 juni aan voor deze belangrijke bijeenkomst en nodig je netwerk uit! Er zijn slechts 25 plaatsen beschikbaar.