Naar de hoofdinhoud
Speelplek

Stichting Speeltuin de Roetsj

Huntstraat 1, Sittard

Voorzieningen

  • Rolstoeltoegankelijk toilet
  • Verharde paden
  • Attracties voor rolstoelgebruikers

Links

Deel deze pagina op

Onze speeltuin is een overzichtelijke speeltuin. Er is steeds een beheerder en een vrijwilliger aanwezig. Regelmatig worden er verjaardagsfeesten en schoolreisjes gevierd.

Speeltuin de Roetsj is na de renovatie in 2012 benoemd als Ambassadeur van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, N.S.G.K.

Wij kregen als tweede speeltuin in Nederland het certificaat van N.S.G.K. uit handen van de Speeltuinbende, iets waar wij nog steeds erg trots op zijn. Via deze link kunt u beelden zien van de heropening: https://www.youtube.com/watch?v=DIoNkm3JZhw

Wij hopen dat steeds meer Basisscholen en scholen van Speciaal onderwijs maar ook instellingen en ouders van kinderen met een beperking de weg naar de Roetsj zullen vinden om zelf te ervaren hoe fijn het is om te kunnen samenspelen in een goede, veilige omgeving.

Veel toestellen zijn aangepast en vooral de paden zorgen ervoor dat kinderen in een rolstoel de hele speeltuin kunnen ontdekken. Fietsjes waar kinderen zonder beperking kinderen met een beperking rond kunnen fietsen enz.

Kom en overtuig u zelf.

Welkom in de Roetsj “de plaats om te zijn en samen te genieten.”