Naar de hoofdinhoud

Wat vinden de Buitenspelers?

Nieuws 25 January 2024 door SamenSpeelNetwerk

Eén keer per jaar komt de kinderraad van Jantje Beton bij elkaar om input te leveren voor de koers van het SamenSpeelNetwerk. Daarnaast denken ze ook mee met de uitdagingen van het netwerk. Benieuwd naar hun adviezen? Lees ze hier.

Kinderraad Jantje Beton
Iedereen moet kunnen meespelen en jullie moeten helpen! <em>Kinderraad, Jantje Beton<br></em>

We moeten streng zijn...

Op woensdag 24 januari kwamen ze bij elkaar en hebben ze prachtige ideeën bedacht over wat wij kunnen doen om meer kinderen samen te laten spelen. De komende jaren hebben we de ambitie om nog vele nieuwe beloftemakers te werven. De Buitenspelers hebben meegedacht hoe we organisaties zover kunnen krijgen om zich echt in te gaan zetten om samen spelen van kinderen met en zonder beperking mogelijk te maken. De Buitenspelers vinden dat de organisaties daar echt bij moeten helpen. Wat moet het SamenSpeelNetwerk doen om de organisaties zover te krijgen? We moeten gewoon echt streng zijn tegen de organisaties.  

Je moet je openstellen voor andere kinderen. Maar een plankje naast een trap zodat de rolstoel ook bij het speeltoestel kan zou wel handig zijn Klaas ,9 jaar

Doe een SamenSpeelBelofte!

Kortom genoeg input om komend jaar mee aan de slag te gaan en nog beter te werken aan onze missie.  En om gelijk maar het advies van de kinderen op te volgen: Denk niet alleen na hoe je kinderen kan laten samen spelen maar kom in beweging! Doe een SamenSpeelBelofte! Kijk hier voor meer informatie.

Kinderen moeten streng zijn en dat tegen organisaties zeggen: iedereen moet kunnen meespelen en jullie moeten helpen. <em>Izaiah, 8 jaar</em>
Word ook Beloftemaker Word ook Beloftemaker