Naar de hoofdinhoud

Kom je ook samen spelen op het ijs?

Nieuws 28 November 2022 door SamenSpeelNetwerk

Nederland is een schaatsland; zodra het weer kan, gaan we massaal het ijs op. Dankzij de nieuwe sport Frame Schaatsen kunnen voortaan ook kinderen met een fysieke beperking meedoen met de ijspret. Proberen? Meld je aan voor een gratis clinic tijdens de Samen Schaatsen Elfstedentoer.

Hoe werkt het?

Bij Frame Schaatsen wordt gebruik gemaakt van een frame met een zitje en drie ijzers. Zo kunnen ook kinderen die niet zelfstandig kunnen staan of bewegen, glijden over het ijs.

De sport is een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind. Na een succesvolle pilot in Thialf, organiseert de stichting deze winter de Samen Schaatsen Elfstedentoer. Op elf schaatsbanen in heel Nederland kunnen kinderen van 5 tot 12 jaar een gratis clinic volgen, verzorgd door de ervaren instructeurs van de Sven Kramer Academy. Je gaat een leuk schaatsspel doen, een parcours afleggen en natuurlijk een paar rondjes maken over de baan. IJspret gegarandeerd! En na afloop krijg je een mooie medaille als herinnering.

Meld je snel aan

Alle kinderen zijn welkom, met of zonder schaatservaring. En met en zonder beperking - want samen is alles leuker! Op samenschaatsen.nl kun je zien wanneer de Samen Schaatsen Elfstedentoer bij jou in de buurt is. Meld je snel aan, dan zien we je binnenkort op het ijs!