Naar de hoofdinhoud

Gemeente Leiden wint Jantje beton Prijs

Nieuws 25 November 2021 door SamenSpeelNetwerk

Op 24 november werd de Jantje Beton Prijs voor de Meest Speelvriendelijke gemeente van Nederland overhandigd aan de gemeente Leiden.

In aanwezigheid van Prinses Beatrix, de drie genomineerde gemeentes Apeldoorn, Almere, Leiden, de vakjury en de kinderjury werd gisteren de winnaar van de prijs bekend gemaakt. Zowel de vakjury als de kinderjury prees de aandacht van de gemeente Leiden voor inclusiviteit. Jurylid Tessa (11 jaar): "Ik vind het belangrijk dat iedereen mee kan spelen: van jong tot oud, van rijk tot arm, én als je gehandicapt bent."

Voor de kinderjury waren ook speeldiversiteit en veiligheid belangrijke criteria. De vakjury was vooral te spreken over de speelruimtenorm van de gemeente Leiden, maar liefst 10% van de openbare ruimte wordt ingericht als speelruimte. Zo zal er voor zoveel mogelijk kinderen een goede speelplek in de eigen wijk zijn!

De gemeente Leiden mag een jaar lang uitdragen dat zij de meest speelvriendelijke gemeente van Nederland is. Het SamenSpeelNetwerk feliciteert de gemeente Leiden met deze prachtige prijs!

Ben je benieuwd geworden naar de speelmogelijkheden in Leiden? Op de landkaart van het SamenSpeelNetwerk zijn meerdere samenspeelplekken in Leiden te vinden! Bijvoorbeeld de inclusieve speeltuin Zuiderkwartier of natuurspeeltuin De Dwarstuin in Leiderdorp.

Meer lezen? jantjebeton.nl