Naar de hoofdinhoud

SamenSpeelBelofte Bijzonder in Arnhem

Nieuws 30 March 2024 door SamenSpeelNetwerk

Wij zijn bijzonder vereerd met de SamenSpeelBelofte van Bijzonder in Arnhem. Om hen nog beter te leren kennen, vroegen wij wat heeft jullie kernteam te bieden voor samen spelen van kinderen met en zonder beperking? Dat is een heleboel. Wil je weten wat? Lees het hier.

Kernteam Bijzonder in Arnhem

Voor alle ouders in Arnhem met kind met uitdaging

Bijzonder in Arnhem is er voor alle ouders in én om Arnhem met een kind met een uitdaging of handicap, hoe groot of klein ook. Want een bijzonder kind vraagt veel van jou als ouder. Uiteraard is ook jouw kind het leukste en liefste van de hele wereld, dat is voor jou niet anders dan voor andere ouders. Maar de uitdagingen waar je voor staat kunnen soms best groot zijn. Of het nu gaat over de ondersteuning of zorg voor je kind, de combinatie zorg en werk of je sociale vangnet waar je jouw vragen kunt stellen en ervaringen kunt delen.

Site boordevol informatie

Bijzonder in Arnhem heeft een site boordevol informatie over hoe dingen lokaal geregeld zijn, en bij wie je terecht kunt. Deze informatie wordt gemaakt en actueel gehouden door de lokale professionals zodat we ouders altijd de juiste informatie geven.
Daarnaast zijn we actief om Arnhem tot een mooie plek voor jouw kind en gezin te maken. We ondersteunen de gemeente en andere organisaties in de stad. Denken mee op alle gebieden van inclusie, delen kennis met de organisaties van evenementen en organiseren zelf ook leuke of interessante activiteiten. Waar nodig geven we het goede voorbeeld of prikkelen we de politiek om goede keuzes te maken.

24 inclusieve speeltuinen in de maak in Arnhem

In Arnhem worden de komende jaren 24 speeltuinen inclusief gemaakt, waaronder 6 grote speeltuinen. Zo is er altijd een speeltuin dichtbij. Een belofte die we vanuit Bijzonder hebben aangewakkerd, bij iedere speelplek meedenken over de inrichting en oplevering en natuurlijk over hoe de speelplek een echte samenspeelplek kan worden. Op https://youtu.be/De_Kw49eV9o kun je een filmpje bekijken over onze oproep aan de stad.  

Landelijke ondersteuning

We vinden het belangrijk dat iedere gemeente zulke mooie stappen zet. Daarom denken we ook landelijk mee over hoe wat er in Arnhem en een aantal andere gemeenten gebeurt ook als inspiratie kan dienen voor andere gemeenten en actieve ouders.
Zo hebben we samen met 2 andere ouderplatforms een facebook groep opgericht om kennis en ervaring te delen, en zijn we aan de slag met Ervaringskenniscentrum (Sch)ouders om te kijken of er ook landelijk ondersteuning kan worden geboden, bijvoorbeeld door het beschikbaar maken van onze motie rondom Samen spelen in Arnhem of inspraak op andere gebieden. Daarmee heeft een andere ouder die in de eigen gemeente aan de slag wil meteen een mooie voorsprong om ook daar het verschil te maken.

Bekijk de SamenSpeelBelofte Bijzonder in Arnhem Hier