Naar de hoofdinhoud

Beloftemakers op SamenSpeelNetwerk-bijeenkomst

Nieuws 30 May 2023 door SamenSpeelNetwerk

Samen spelen is voor kinderen met een beperking niet vanzelfsprekend. Zij ervaren veel fysieke en sociale drempels. Samen kunnen wij als SamenSpeelNetwerk die drempels uit de weg ruimen. Doe je met ons mee? Kom zondag 4 juni naar de SamenSpeelNetwerk-bijeenkomst en laat je inspireren!

Beloftemakers tijdens bijeenkomst 26 januari 2023

Laat je inspireren door speelexperts

Ben jij er al bij 4 juni 12.00-16.30 uur op Fort de Batterijen te Nieuwegein? Wat doe jij of wat wil jij gaan doen om samen spelen voor alle kinderen mogelijk te maken? Wissel ervaringen uit met andere speelexperts en laat je inspireren door good practice, inclusieve speeltrends, en financiële mogelijkheden (SamenSpeelFonds) om deze speeltoestellen te financieren.

Prominente podcastgasten

Guusje ter Horst deelt haar plannen als aanjager Onbeperkt Meedoen tijdens het eerste programmaonderdeel: de live podcast. De andere gasten van Podcaster Maud Wilms (tevens moeder van Arje met een verstandelijke beperking) zijn Pauline Muijs (12 jaar voormalig kinderambassadeur van Stichting het Gehandicapte Kind) Rick Brink (voormalig minister van Gehandicaptenzaken) en namens het SamenSpeelNetwerk, directeur Henk-Willem Laan. Zij gaan in gesprek over uitdagingen, ervaringen en oplossingen bij spelen voor kinderen met een beperking.

Bekijk het hele programma hier Programma

Tijdens inclusief speelfestival

Deze netwerkbijeenkomst is extra feestelijk! Want, vindt plaats op hét leukste inclusieve speelfestival voor kinderen met en zonder beperking: De Grote Samenspeeldag. In de namiddag vindt onder begeleiding van kinderambassadeurs en dé kinderburgemeester uit Leusden een Speelexpeditie plaats op het festivalterrein.

Ben jij er ook? Aanmelden
Beloftebomen met gekleurde versiering

Belofteboom als centraal informatiepunt

Over de hele wereld worden offers gebracht bij bomen. De kleurrijke boom op het festivalterrein kijkt en luistert vanaf haar centrale plek naar de bezoekers. De Speeltuinbende, het SamenSpeelNetwerk en SamenSpeelFonds zijn benieuwd wat jij wil doen om samen spelen mogelijk te maken voor kinderen met en zonder beperking. En geven tips om jouw idee te laten groeien. De fotograaf legt jou en je belofte bij de Belofteboom vast. Ook kun je met hun hulp jouw Belofte om actief Beloftemaker te worden van het SamenSpeelNetwerk formuleren.

Maak als Beloftemaker spelen mogelijk!

Kun je niet wachten tot zondag om Beloftemaker te worden namens het SamenSpeelNetwerk? Bekijk dan hier alvast welke Beloftemakers jou voorgingen, hun tips en voorbeelden van hoe een goede SamenSpeelbelofte eruit ziet. En beschrijf in het Belofteformulier hoe jij gaat bijdragen aan:

- een inclusieve speelcultuur
- meer samenspeelplekken
- meer en beter toegankelijke kennis over samen spelen

Wat is jouw SamenSpeelbelofte? Belofteformulier