Naar de hoofdinhoud

EMB Speelbox

Project

De EMB Speelbox is een initiatief van Ik ga EMB!, in samenwerking met Stichting het Gehandicapte Kind. Ouders kunnen een box een aantal weken kosteloos lenen. Daarna moet een deel van de materialen retour; een ander deel mogen ze houden. Eventueel kunnen ze materialen uit de box aanschaffen.

Kinderen met een ernstig meervoudige beperking (EMB) spelen beduidend minder dan andere kinderen. En door corona zitten veel van hen ook nog eens thuis; niet alleen zonder vriendjes en vriendinnetjes maar ook nog eens zonder geschikt speelgoed. Want op hun dagcentrum of school hebben ze speciale educatieve spellen en materialen, maar voor veel ouders zijn die te duur. En met gewoon speelgoed kunnen zij vaak niet spelen. Daarom is er voor hen de EMB Speelbox.

De EMB Speelbox bevat aangepaste speelmaterialen voor kinderen met EMB. Een deel van de speelmaterialen is technologisch, zoals de praatknop waarmee je een stukje geluid kunt opnemen en weer afspelen. Maar er zijn ook eenvoudige huis-tuin-en-keukenmaterialen zoals knetterzeep, die een aparte sensatie geeft als je hem aanraakt. Tot slot zitten er in de box tips voor activiteiten die je met de materialen kunt doen.

"De speelbox is fantastisch. Ik heb hem samen met zijn zusje dingen zien doen die ik niet voor mogelijk had gehouden". De moeder van Pedro

De initiatiefnemers krijgen enthousiaste reacties van de ouders, zoals van de moeder van Pedro: “Pedro is een vrolijk kind. Hij maakt graag plezier, maar hij kan dat niet alleen. We moeten hem altijd bezighouden, maar weten soms ook niet meer hoe. De speelbox is fantastisch. Ik heb hem samen met zijn zusje dingen zien doen die ik niet voor mogelijk had gehouden”.

Meer weten over de EMB Speelbox? Ga naar Ik ga EMB!

Vind meer informatie over samenspelen in onze bieb

Play to Move

Project

Hoe motiveer je kinderen om buiten te gaan spelen en te bewegen? Bijvoorbeeld door aan te sluiten …

Lees meer

Stoepranden met een visuele beperking

Project

Twee stoepranden en een bal, veel meer is er niet nodig voor het klassieke balspel ‘stoepranden’. …

Lees meer

De Speeltuinbende

Project

De Speeltuinbende is een actieve club van stoere kinderen met en zonder beperking, iedereen is …

Lees meer