Naar de hoofdinhoud

Het SamenSpeelFonds is van start

Nieuws 1 April 2022 door SamenSpeelNetwerk

Vanaf vandaag is er een nieuw fonds waar je geld kunt aanvragen om jouw speeltuin te verbeteren: het SamenSpeelFonds! Een initiatief van Jantje Beton en Stichting het Gehandicapte Kind, met als doel meer samenspeelplekken waar álle kinderen samen kunnen buitenspelen, met en zonder beperking.

Een speelplek zonder beperkingen? Het SamenSpeelFonds helpt je daarbij

Kinderen met een beperking zijn er helemaal klaar voor. Zij willen op alle speelplekken in Nederland onbeperkt speelplezier hebben. Nu zijn 9 van de 10 speelplekken nog niet geschikt voor kinderen met een beperking. Het SamenSpeelFonds gaat dat veranderen. Want spelen is pas écht leuk als iedereen mee kan doen. 

Een bijdrage aanvragen

Veel speelplekken denken na over het aanpassen van het speelaanbod. Soms zijn veranderingen simpel, andere kosten geld. Heeft jouw speeltuin een goed plan en is er in jouw gemeente nog geen inclusieve speelplek? Dan kun je nu financiering krijgen voor jouw ideeën. Op onze website lees je alles over het aanvragen van een financiële bijdrage

Advies nodig?

Hoe laat je kinderen met een beperking zich thuis voelen op jouw speelplek? Of wil je weten hoe je een speelplek aanpast voor onbeperkt speelplezier? De informatielijn van het SamenSpeelNetwerk geeft je veel informatie over aanpassingen en andere vragen over samen spelen. En kan je ook in contact brengen met een speelplek die dit traject al heeft doorlopen.  
 
Ook organiseren we regionale SamenSpeelFonds bijeenkomsten voor verkennende, startende en gerealiseerde samenspeelplekken. De data zijn te vinden in onze Agenda. Zien we je daar?